Mijn aanbod bestaat uit zowel groeps- als privélessen. De groepen zijn nooit groter dan 5 honden. Op die manier kan ik veel individuele aandacht geven aan de cursisten de lessen. En daardoor is er altijd ruimte voor vragen. Belangrijk voor mij én voor de cursisten. Bij mij staat een persoonlijke benadering hoog in het vaandel!

Alle rassen zijn meer dan welkom. En dat geldt natuurlijk ook voor alle familieleden. Het is niet altijd gemakkelijk om binnen het gezin één lijn vast te houden in de opvoeding van de hond. Juist daarom is het belangrijk om samen naar de lessen te komen. Iedereen kan tijdens de les oefenen en de oefeningen daarna thuis zelf uitvoeren.  
Om het thuis oefenen extra te ondersteunen, krijg je na de les de oefeningen van die dag toegestuurd.

Opvoeden zonder opgelegde druk!
Er wordt op een positieve manier getraind met voer-, stem-, spel- en omgevingsbeloning. De lessen zijn compleet en zeer gevarieerd. We leren namelijk niet alleen belangrijke basisoefeningen als “hier komen”, “zit” en “af”.

We oefenen ook met wandelen aan de ontspannen lijn en er worden veel contactoefeningen, hersenwerkjes, sport en spelelementen ingepast. Er is ruimte om te leren kijken naar het gedrag van je hond. En natuurlijk besteed ik de nodige aandacht aan de dagelijkse verzorging.

Met als resultaat een sociaal vaardige hond, die er plezier in heeft om te leren én met je samen te werken. Kortom, een fijne huisgenoot!

 Cursussen

Instroom bij een lopende cursus is mogelijk bij aanmelding in de eerste 4 weken. De eerste les is dan een privéles, waarin de trainingsmethode en een aantal basisoefeningen worden uitgelegd, zodat u naadloos kunt aansluiten bij een groep.

CURSUSSEN EN TARIEVEN

Puppen - 8 weken tot 5 maanden
10 lessen van 1 uur

€ 130,00 
 
Jonge Honden - vanaf 5 maanden
10 lessen van 1 uur

€ 130,00  
 
Gevorderden
5 lessen van 1 uur

€ 65,00

 

Privéles
per uur
4 maal 1 uur

€  50,00
€ 190,00
 
Voor een reisafstand vanaf 20 kilometer geldt een
reiskostenvergoeding van € 0,20 per km.
   

Cursus Hersenwerk
5 lessen van 1 uur

€   65,00

 

Inschrijven kan via het contactformulier  

 

Gedragsbegeleiding
Wat houdt het traject in?

We beginnen met een intake gesprek; van hieruit maak ik een een verslag met tips en adviezen. Vervolgens ga je hiermee gedurende een periode zelf aan de slag. Daarna volgt een evaluatiegesprek en wordt waar nodig bijgestuurd.

Tarief voor dit traject is € 125,00 exclusief reiskosten.

 

 


 

Workshops

AGENDA EN TARIEVEN

WORKSHOP DATUM TIJDSTIP TARIEF    
Hersenwerk voor Honden  n.t.b.   € 32,50  
         
Hoopers  n.t.b.   € 32,50  
Actieve wandeling nog te plannen         
 Aanmelden via  Contactformulier      

 NADAC HOOPERS 

Nadac Hoopers is een jonge, maar enorm populaire hondensport in Nederland. Bij Hoopers is het de bedoeling dat de hond een parcours met voornamelijk hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen aflegt. De handler blijft op één positie in het parcours staan en de hond wordt vanaf deze positie ‘gestuurd’. De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen, maar staat constant in verbinding met de handler.

Deze basis workshop is bedoeld als kennismaking met Nadac Hoopers. De hond en de handler worden vertrouwd gemaakt met de verschillende onderdelen van het parcours en er wordt vanaf het begin gewerkt aan de zelfstandigheid en het op afstand sturen van de hond.

Deze sport kan door bijna alle honden beoefend worden. Denk hierbij aan jonge honden, honden met een beperking of juist oudere honden. Maar ook voor handlers met een fysieke beperking is Hoopers bij uitstek geschikt.

De workshop wordt gegeven door Jolanda de Winter, gecertificeerd Nadac Hooper instructeur.

Het aantal deelnemers is minimaal 3 en maximaal 6. 

WORKSHOP HERSENWERK VOOR HONDEN

Soms is er een dag of periode dat een  lange wandeling met je hond niet lukt, om wat voor reden dan ook. Op die momenten is hersenwerk voor honden een heel mooi alternatief.

Hersenwerk kun je zien als puzzelen voor honden, waarbij je gebruikmaakt van al dan niet zelfgemaakte puzzels. In deze puzzels gaan de honden op zoek naar bijvoorbeeld voertjes of speeltjes.

Wat is het effect van hersenwerk?

Hersenwerk stimuleert alle zintuigen van je hond en laat zijn hersens flink werken. Honden die hersenwerk doen, moeten bedenken hoe ze een lekker hapje of een leuk speeltje kunnen bemachtigen.
Honden die hersenwerk doen, moeten zich flink concentreren en gaan meestal volledig op in hun spel. Voor de meeste honden is 10 minuten hersenwerk per dag voldoende om hen geestelijk moe te maken en een voldaan gevoel te geven.

In deze workshop leer je op een andere manier kijken naar je hond, wat vindt hij leuk of niet leuk. Hoe ga je de puzzels aanbieden en opbouwen in moeilijkheid en wordt je geïnspireerd om ook zelf leuke puzzels voor je hond te bedenken.

  


Binnen één avond of middag leren hoe je gemakkelijk en goed uitvoerbaar je eigen hondenriem/halsband maakt!

Deze riemen maak je helemaal naar eigen wens. Denk hierbij aan de kleur, dikte en lengte van het touw en allerlei creatieve toepassingen.

Wat wordt er tijdens de workshop behandeld:

  • materiaalkeuze;
  • de techniek;
  • vastzetten van de musketon;
  • handvat;
  • vastzetten andere materialen, zoals ringen;
  • afwerking touw 

Er is plaats voor maximaal 4 personen.

Datum op aanvraag    
Tijd      
Locatie Almere en Doorwerth    
Kosten € 35,00 p.p. incl. alle materialen; koffie/thee   
Aanmelden via Contactformulier    

 

 

Lezingen

Trainingslocaties